Härliga småfranska som även den glutenintolerante kan äta med välbehag.
När man väl får rätt på ett brödrecept så går det ganska enkelt att utveckla några nya varianter. Härom året började vi få ordning på baguetterna och med utgångspunkt från det receptet var det ganska enkelt att baka dessa småfranska eller brötchen som vi oftast kallar dem. Detta då vi associerar dessa bullar med frukostarna på de tyska gasthaus vi så gärna besöker då och då.
Så för att skapa dessa bullar gör man en deg enligt receptet för baguetter. När degen jäst i tre timmar kan man baka ut bullarna. För varje bulle tar man en degklump på cirka 90 gram. Forma varje bulle lite lätt avlång och lägg på en plåt försedd med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa i en timme till. Skär därefter ett snitt på bullarna längs längden. Spraya eller pensla dem med vatten precis innan plåten sätts in i ugnen. Baka i ugn i varmluftläge men en temperatur på 235 grader. Baktiden är ungefär 20 minuter.
Kan givetvis äta nygräddade, låt dem bara svalna först. Men de går utmärkt att frysa. de tinar ganska snabbt. Passa gärna på att sprödvärma dem i ugn i samband med upptining. Då stoppar man in dem i kall ugn, sätter på ugnen varmluft, övervärme och 180 grader. När ugnen har uppnått 180 grader är bröden klara.
Dessa bröd är goda till en härlig söndagsfrukost eller som kuverbröd när man servera exempelvis en gulash eller en chili con carne.
Comments powered by CComment