En klassisk rätt som nu har tillagats för första gången i vårt kök. Det blev riktig lyckat så vi kommer laga Biff Rydberg fler gånger.
Rätten är enkelt uppbyggd med få råvaror. Råstekt potatis, stekt lök, stekt tärnad oxfilé. Krydddas med salt och svartpeppar. Servera en rå äggula och en kräm smaksatt med pepparot och dijonsenap till. Kan ses lite som en lyxig pyttipanna.
Vad vi behöver utveckla är krämen som serveras till, vi vill nämligen inte ha någon sötaktig senapskräm. Så vi arbetar med balansera senap och pepparrot i krämen. Men inget socker! Denna gång hade vi vispad grädde som bas men tror att det blir bättre med Creme Fraiche. Men nu hade vi enbart vispgrädde i kylen ...
Vi hade gärna strött över lite färsk persilja men i januari med snö och 10 minusgrader är det svårt att gå ut trädgården för att skörda persiljan.
Comments powered by CComment