Biff Rydberg

En klassisk rätt som nu har tillagats för första gången i vårt kök. Det blev riktig lyckat så vi kommer laga Biff Rydberg fler gånger.

Rätten är enkelt uppbyggd med få råvaror. Råstekt potatis, stekt lök, stekt tärnad oxfilé. Krydddas med salt och svartpeppar. Servera en rå äggula och en kräm smaksatt med pepparot och dijonsenap till. Kan ses lite som en lyxig pyttipanna.

Vad vi behöver utveckla är krämen som serveras till, vi vill nämligen inte ha någon sötaktig senapskräm. Så vi arbetar med balansera senap och pepparrot i krämen. Men inget socker! Denna gång hade vi vispad grädde som bas men tror att det blir bättre med Creme Fraiche. Men nu hade vi enbart vispgrädde i kylen ...

Vi hade gärna strött över lite färsk persilja men i januari med snö och 10 minusgrader är det svårt att gå ut trädgården för att skörda persiljan.

Comments powered by CComment

Våra senaste recept

onsdag, 12 juni 2024 08:45

Detta är nästan som att koka soppa på en spik. Vi gör nämligen en god soppa på sådant som ofta åker i avfallet.

tisdag, 04 juni 2024 07:44

Vi gör vår egen färskost. På våren smaksätter vi den med ramslök. Senare på året tar vi gräslök och vitlök.

söndag, 10 mars 2024 09:39

Havskatt som är tillagad med inspiration från det asiatiska köket. Spännande, eller hur? Dessutom väldigt gott!

fredag, 23 februari 2024 10:45

Det började med att det låg en trist, kvarglömd broccoli i kylen och slutade med en riktigt god soppa.

Spara
Användareinställningar för cookies
Vi använder cookies för att förbättra våra tjänster och förbättra din upplevelse. Om du inte godkänner valfria cookies nedan kan din upplevelse påverkas.
Det är OK
Neka allt
Läs mer ...
Analytics
Analyserar data för att mäta effektiviteten hos en webbplats och hur användarna nyttjar den samma.
Google Analytics
Godkänn
Neka
Marketing
Analysering av den kommersiella strategin, används i första hand för marknadsstudier.
Facebook
Godkänn
Neka
DoubleClick/Google Marketing
Godkänn
Neka