En matig och frisk sallad, som med fördel, kan ersätta potatissalladen till det grillade köttet. Perfekt för den som vill hålla igen på kolhydraterna. Denna rätt fann vi på Hotel Ebsens i Maribo, Danmark.
Recept
För 4 personer
1/2 blomkålshuvud
1/2 broccolihuvud
1,5 dl majonäs
3 dl matlagningsyoghurt
2 tsk dijonsenap
4 skivor bacon
1 msk solrosfrön
Salt
Svartpeppar
Beskrivning
Dela blomkål och broccoli i små buketter. Koka dessa försiktigt i saltat vatten, de ska vara "al dente". Häll av vattnet och låt svalna.
Blanda ihop majonäs, yoghurt och senap till dressingen. Smaka av dressingen med lite svartpeppar och salt. Rör ned grönsakerna i dressingen och lägg upp salladen i en skål.
Skär baconen i tärningar och knaperstek dessa. Strö baconträrningar och solrosfrö över salladen. Klart att servera.
Comments powered by CComment