Raggmunkar med stekt fläsk och lingon, en verklig klassiker när det gäller svensk husmanskost. Bull och Bratts raggmunkar är naturligtvis glutenfria. Rätten är både god och enkel att tillreda. Vill man göra det ännu enklare kan man göra rårakor.
Recept (2-3 personer)
5 st medelstora potatisar
1 sats pannkakssmet
1 tsk salt
Beskrivning
Blanda ihop pannkakssmeten enligt receptet. Skala och riv potatisarna. Det fina rivjärnet på Bulls matberedare tycker vi blir lagom grovt. Rör ned potatisrivet i pannkakssmeten. Tillsätt det extra saltet i smeten. Stek sedan raggmunkarna på samma sätt som pannkakor.
Håll raggmunkarna varma, medan fläsket stekes. 5 - 6 skivor fläsk per person blir nog lagom.
Lingonen tycker både Bull och Bratt ska bestå av just lingon, inte äpplen och annan utfyllnad. Därför rårörs dessa gång för gång. Råa lingon kan förvaras i frysen, någon timme innan servering sker plockar man upp de lingon som behövs för dagen och rörs ihop med en liten mängd socker, kanske en tredjedel av vad som rekommenderas i recepten för rårörda lingon. Hållbarheten blir naturligtvis kortare, men smakupplevelsen blir betydligt bättre.
Comments powered by CComment