En enkel och snabb liten måltid för två personer, men som alltid förgås av ett litet trätomål, om huruvida där ska vara senap eller inte i själva ävjan. Bull hävdar bestämt att senapen höjer måltiden till en helt annan dimension. Men Bratt vägrar, dock har Bull efter några år fått lov att smyga ned senap i hans berömda Kryddsmör ”Café de Paris”.
Recept
2 st skivor entrecote
Isbergssallad
Romansallad och/eller ruccola
1 äpple
1 selleristjälk
Valnötter
Parmesanost, grovt riven
Ävja
1 äggula
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk creme fraiche
Svart peppar
1 tsk Dijonsenap
Beskrivning
Rör ihop ävjan.
Skölj isbergssalladen, romansallad och eventuell ruccola. Skär salladen i mindre bitar. Skala äpplet och skär det i mindre bitar. Skär sellerin i mindre bitar. Lägg allt i en skål och blanda tillsammans med ävjan. Lägg upp på tallrikar. Strö över grovt hackade valnötter.
Stek entrecoterna och skiva dem därefter och lägg dem på salladsbädden. Strö grovriven parmesanost över.
Comments powered by CComment