Vi odlar potatis i 20 liters hinkar, vi sätter en potatis i veckan från början av mars till i början av juni. På så sätt får vi tillgång till nypotatis hela sommaren, cirka 1 kilo i veckan. Och nu den 13:e juni skördade vi första hinken. Läs vidare om hur denna serverades.
Det var en härlig försommarkväll. så självklart ska potatisen serveras nykokt till något grillat. Det finns även dill att skörda i trädgården, så såsen får bli en dillmajonäs. Rätten som vi åt var grillad hel fisk, en uer, sotad salladslök, kokt nypotatis och dillmajonäs. De gånger när Bull får bestämma blir det ofta fisk nämligen.
Fisken rensas. Skär 3 - 4 skåror på vardera sida av fisken. Därefter kryddas den med salt och citron i skårorna samt inuti med citron, salt svartpeppar och någon örtkrydda. Denna gång blev det färsk salvia.
Fisk och lök börja bli färdig att servera.
Fisken grillas på indirekt värme hela tiden, och vi vänder inte på fisken under tillagningen. Vi strör på en rejäl näve blötlagda rökspån av äppleträd på glöden, när vi lägger på fisken på grillen. Grillens lock hålls stängt och temperaturen bör ligga på 150 - 175 grader. En fisk på knappa kilot blir färdig på cirka 20 minuter.
Comments powered by CComment