Köttbullar kryddade med paprika, vitlök och persilja som serveras i het tomatsås. Orginalet är en spansk tapasrätt, men hos oss serveras den som en huvudrätt. Ett lite anorlunda och roligare sätt att servera köttbullar på.
Recept
Köttbullar
500g blandfärs
1 ägg
4 vitlöksklyftor
2 msk paprika pulver
1 dl vatten
1 näve hackad persilja
Salt och svartpeppar, efter smak
Olivolja för stekning
Tomatsås
2 msk olivolja
3 st vitlöksklyftor, tunt skivade
1 burk tomater, hela eller krossade
2 dl vitt vin
2 st färska chili, skivas i tunna skivor
1 tärning grönsaksbuljong
Timjan, repa några kvistar
Svartpeppar, även här efter smak
Gör så här, på ett ungefär
Köttbullar
Blanda färsens samtliga ingredienser i en bunke.
Rulla smeten till köttbullar.
Stek i olivolja tills de fått fin färg.
Tomatsås
Börja med att fräsa vitlöken i olivoljan utan den får färg i en gryta.
Tillsätt därefter alla övriga ingredienser.
Låt koka sakta i 10 minuter
Lägg köttbullarna i såsen och låt koka i 10 minuter
Smaka av med salt och svartpeppar
Det passar bra att servera rätten med OlleBull potatisar och lite färsk ruccola.
Comments powered by CComment