Helstekt fläskfile serverad med champinioner och parmesanflarn på en bädd av spenat. Enkelt och gott!
Recept
För 2 personer
1/2 fläskfile, ca 250 gram
5 skivor bacon
4 färska medelstora champinoner
1 vitlöksklyfta
1 påse färsk spenat
Parmesanost
Salt, svartpeppar och muskotnöt
Smör till stekning
Gör så här, ungefär
Dela fläskfilen, putsa, salta och peppra. Rulla sedan in köttet med baconen. Bryn sedan filen runt om i en panna. Färdiglaga sedan köttet i ugn på 125 grader varmluft. Det är färdigt vid en innertemperatur på 63 grader ( tar cirka 25 minuter).
Skölj spenaten väl (det kan finnas gruskorn). Fräs den sedan i smör. Krydda med riven muskot, svartpeppar och lite flingsalt.
Skiva upp den färdigstekta filen.
Bred ut spenaten på ett serveringsfat. Lägg köttskivorna ovanpå. Lägg ut svampen och hyvla över lite parmesan. Klart!
Skiva svampen. Finhacka vitlöken. Bryn sedan svampen tillsammans med vitlöken i smör
Comments powered by CComment