När Bull känner sig lokalpatriotisk, kan det hända att han lagar denna klassiker bland skånsk husmanskost. Givetvis är vår variant glutenfri. Att servera rårörda lingon till är nära nog en nödvändighet. Rätten är snabb att laga, så det passar fint en vardagskväll då jobbet suget musten ur en.
Recept
Receptet är avsett för 2 personer
ca 400 gr stekfläsk
4 ägg
1 dl glutenfri fin mjölmix
2 dl vispgrädde
eventuell en dl vatten
salt
smör till stekning
rårörda lingon
Gör så här, på ett ungefär
Börja med att steka fläsket, och spara stekflottet. Håll det stekta fläsket varmt.
Nu vispa ihop smeten, ägg, mjölmix, vispgrädde, salt och kanske lite vatten. Häll även i stekflottet, det blir nämligen godast så!
Hetta upp en stekpanna och lägg i en rejäl klick smör. Låt smöret brynas. Sänk därefter värmen på plattan och häll därefter i smeten.
Rör om med en stekspade, arbeta sen in mot mot mitten. Lyft hela sjok från botten, så att kakan blir fluffig och krämig. När kakan är stabil är det dags att vända den och steka på andra sidan. Enklast är att stjälpa upp den på en stor talrik. Lägg i lite smör i pannan och låt kaka rinna ned i den samma.
När kakan är färdig stjälp upp den på en stor talrik. Lägg fläsket ovanpå. Servera med lingonen i en skål sidan om.
Comments powered by CComment