En pyttipanna kan vara riktigt god, men ofta är det en ganska trist anrättning. Hemligheten är här, som i all matlagning, det ska vara bra råvaror. Vi har dessutom piffat upp vår pytt med morot, gröna ärtor, chilli och vitlök. Vi skär även ingredienserna lite grövre än normalt, smaken kommer fram lite bättre då.
ReceptReceptet gäller 2 stora portioner 250 gr rimmat sidfläsk 4 potatisar 2 gula lökar 2 morötter 2 dl frysta gröna ärtor 2 vitlöksklyftor 1 röd chilli Smör för stekning Svartpeppar Salt |
Beskrivning
Skala lök, potatis, vitlök och morötter. Skär potatisen i centimeter stora tärningar. Skölj potatistärningarna i kallt vatten, detta förbättrar potatisens stekegenskaper. Hacka löken. Tärna morötterna. Skiva vitlök och chilli i tunna skivor. Skär bort svålen från fläsket, tärna därefter även detta.
Hetta upp stekpannan. Lägg i en rejäl klick smör. Börja med att steka potatisen då dessa kräver längst tid. Stek under omröring. Tillsätt efter hand lök, vitlök, fläsk, morötter och chilli. När det börjar bli färdigt, tillsätt ärtorna. Dessa behöver bara värmas någon minut. Smaka av med salt och peppar.
Servera pytten med stekt ägg och fasters inlagda rödbetor.
Comments powered by CComment