Bull vet vad som väntar när han meddelar att han är sen från jobbet och inte hinner laga mat. Bratt har då ännu en fläskfilé att bjuda på. Denna fläskfilé serveras med klyftpotatis och en sidosallad. Räcker till två personer.
Recept
Ca 500 g fläskfilé
Fyllning
1 dl riven emmentaler ost
3 skivor skinka (kokt eller varmrökt)
Sås
2 dl vatten
1 msk kinesisksoja
1 msk Bongs fond
1 msk madeira
Maizena
Beskrivning
Blanda ihop fyllningen. Skär upp filén och banka ut den något. Lägg fyllningen i mitten och rulla ihop filén, sätt tandpetare så att den håller ihop. Salta och peppra fläskfilén och bryn den i en stekpanna. Sätt därefter in filén ca 13-15 min i 250 grader, beroende på storlek.Tillsätt 2 dl vatten till stekpannan, kinesisksoja, fond och madeira. Vispa och red eventuellt av med maizena.Låt filén vila ca 6 min innan den skärs upp. Servera med klyftpotatis.
Comments powered by CComment