En potatissallad som helt ändrat karaktär, och den är lite föränderlig beroende på vad man känner för när man tillagar den. Ursprungligen har salladen innehållit även sockerärtor och inte som nu tomater och champinjoner. Detta är rätt som hör sommaren till. Passar nämligen väldigt bra till grillat t.ex. den vitlöksspäckade fläskytterfilén.
Recept
Som kan varieras lite beroende på vad man har. På bilden har vi t.ex. tagit bort fetaosten och i stället strött hyvlad parmesan ovanpå.
4 kokta nypotatisar
Ca 60 g fetaost
1 liten skivad rödlök
2 msk klippt färsk gräslök
2-3 msk färsk riven pepparrot
Ävja
0,75 dl olivolja
0.25 dl vitvinsvinäger
2 tsk torkad dragon
1 tsk körvel
2-3 msk färsk klippt persilja
Salt och svart peppar
Annat
2 nävar rocula
1 tomat i klyftor
Svarta oliver
Skivade färska champinjoner
Beskrivning
Skär potatisen i mindre bitar. Riv ned pepparrot i en bunke, tillsätt gräslöken och den skivade rödlöken, blanda om. Tillsätt därefter fetaost och potatis och häll över ävjan. Blanda om försiktigt. Tillsätt slutligen rocula och tomat, blanda. Lägg oliverna ovanpå.
Ävja är ett utryck som var populärt hos Bratts pappa. Det kunde stå för en sås, en smet eller något annat som var mer eller mindre flytande. I detta fall kallas vår dressing för ävja.
Comments powered by CComment