Då Bratt inte äter lever är detta en rätt Bull lagar oftast till sig själv då Bratt är bortrest på någon konferens. Rätten är enkel och snabb att tillreda. Receptet är lagom för två personer, så det finns en viss risk att Bull äter för mycket när han lagar den till sig själv. Det smakar nämligen väldigt bra, påstår Bull.
Recept
Ett paket fryst kycklinglever, eller ännu hellre färsk.
3 skivor bacon
10 färska champinoner
1 gul lök
1 dl vispgrädde
1 msk smör
1 tsk soja
Svartpeppar
Beskrivning
Skala och hacka löken ganska grovt. Låt smöret smälta i en stekpanna, häll i löken. Fräs löken utan att den tar färg. Tärna baconskivorna. Om champinionerna är stora dela dessa i fyra delar, är de små halvera dem. Lägg bacon och svampen i pannan. Dela de stora bitarna lever, och lägg även dessa i pannan. Höj temperaturen i pannan och stek under lätt omröring tills levern är lätt rosa i mitten. Peppra. Häll över grädden. Tillsätt sojan. Rör om. Låt sedan grytan puttra lätt under lock i fem minuter. Klart att servera! Jasminris passar bra till, om man inte kör LCHF.
Comments powered by CComment