En härlig potatissallad. Denna potatissallad bör göras på nypotatis, en rätt som hör sommaren till. Passar gott till grillat.
Vi har gjort lite olika varianter av denna rätt under årens lopp. I bland har vi smaksatt med pepparrot, någon gång har vi även rört ned hackad persilja, och pressat ned en vitlöksklyfta. Dijonsenapen fick inte vara med från början då Bratt hade en aversion mot senap. Numera är vi båda överens om senapen hör hemma i denna rätt.
Numera när vi har kommit i gång med vår odling på riktigt, så går vi ut och skördar potatis, rädisa och gräslök direkt innan tillagning. Så nu blir det riktigt frächt. För några år sedan klarade vi bara av att odla gräslöken. Då kanske pepparoten och vitlöken var mer motiverad. Nedan receptet för arbetar efter idag (2019)
Recept
för 2 personer
4 kokta nypotatisar
4 skivade rädisor.
2 msk grovt hackad kapris
1,0 dl gräddfil
2 - 3 msk majonäs
2-3 msk färsk klippt gräslök
1 tsk dijonsenap
Salt och nymald svartpeppar
Beskrivning
Koka potatisen. Låt potatisen svalna. Tärna därefter potatisen grovt och skiva rädisorna. Blanda ihop övriga ingredienser i en bunke, lägg därefter i potatis och rädisor. Blanda om försiktigt. Låt nu salladen vila några timmar i kylskåp innan den ska serveras, så att smakerna hinner sätta sig. Tag ut salladen från kylen cirka 15 - 25 minuter innan servering, då den smakar bättre om den är rumstemperad än kylskåpskall.
Comments powered by CComment