Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

I år tog vi mod till oss och ställde ut två av våra favoritöl för provning. Vi fick väldig positiv respons och ett av ölen blev prisbelönt. Det var riktigt kul att delta, och vi kommer säkert ställa upp i fler hembrygdsträffar framöver. Hur vi bryggde ölet Svarta Sara, beskrivs i en separat artikel.

Efter att besökt hembrygdsfestivalen några gånger kände vi att det var dags visa upp våra egna brygder, och dessutom få dem bedömda av SHBFs öldomare.

Nu ställde vi upp med två lageröl, en schwarzbier och en tjeckisk ljus lager. Risken var att dessa milda, karaktärsfulla lageröl försvinner i bruset när det gäller folkets val. För här skulle vi konkurrera med suröl, fruktöl, alkoholstinna stout och humlebomber som IPA och DIPA.

Däremot anser vi att vi bryggt stiltypiska öl av god kvalitet, och vi såg framemot att få feedback från öldomarna. Vi bedömde att vi hade nog lite mer att hämta i domaretävlingen, än i folkets val. Men nu visade sig att våra öl blev mycket väl mottagna av besökarna och vi fick många spontana komplimanger.

Dessutom ingick ett tävlingsmoment om finaste bordsdekoration. Här tänkte vi inte satsa vi något. En duk och några skålar med tilltugg fick räcka. Sedan gjorde vi en griffeltavla för att presentera våra öl.

I vanlig ordning startades bryggningen i senaste laget. Det hade inte skadat om våra öl hade fått lagras någon vecka till. När jag tappade upp vår tjeck, Brattopramen, på festivalmorgonen i flaskor för domarbedömningen insåg jag att den inte var riktig färdig. Utjäst förvisso, definitivt drickbar, absolut en god öl, men den behövde lagras en vecka till för att bli optimal. Vår schwarzbier upplevde jag däremot som utmärkt. Det visade sig att domarna tyckte ungefär likadant som vi.

Bilen lastas inför Maltefestival2019

Bilen lastas inför avfärd. Ölfat ska in, sedan tappkranar, kolsyra, slangar, bordsdekorationer, tilltugg m.m.

Nedan följer bilder från festivalen. För fotografering var ljuset inte bra, på slutet av eftermiddagen nästan obefintligt. Men det blev några hyfsade bilder ändå.

Värt bord på Maltefestival2019

Vårt bord har kommit i ordning. Flaskorna ska lämmnas in till domarbedömning.

Maltefestival2019 2Utställarna kommer i ordning på Maltes hembrygdsfestival2019

VI ligger lite före i iordingställandet. Men det är gott om tid.

Maltefestival2019 7

Bryggeri Bull och Bratt på Maltes hembrygdsfestival 2019

Maltefestival2019 9

Nu är provningen i full gång!

Maltefestival2019 10

Maltefestival2019 11

Maltefestival2019 3Maltefestival2019 12

Maltefestival2019 13

Maltefestival2019 14

Maltefestival2019 15

Till nästa ölträff måste vi lösa tappningen på ett snyggare sätt. Dessutom vill vi kunna kontrollera temperaturen bättre under hela dagen. Den här gången var ölen i kallaste laget då dörrarna öppnade, och lite väl varmt när festivalen stängde.

Maltefestival2019 16

Upptappning av Svarta Sara, vår prisbelönta Schwarzbier.

Prisutdelning på Sällskapet Maltes hembrygdsfestival 2019

Prisutdelning, första pris i folkets val gick till killarna till vänster.

 

Kommentarer   

# Sv: Vi deltog på Sällskapet Maltes Hembrygdsfestival 2019Anki Mossberg 2019-10-23 11:32
Stort Grattis!
Hoppas få chansen att smaka ert mästerverk vid tillfälle!
Svara

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Glutenfria baguetter
Glutenfri baguette till ostbrickan

Äntligen kan vi baka glutenfria baguetter som lever upp till namnet! Härligt till ostbrickan. Det är nog detta bröd vi har saknat mest i det glutenfria köket.

Hot and spicy jerk chicken
Kycklingklubbor på grillen

Här presenterar vi vår variant på grillad jerk chicken. Här fokuserar vi på hetta och krydda i marinaden, och låter det söta och fruktiga träda tillbaka. Absolut något fö [ ... ]

Fried rice med kyckling
Fired rice med kyckling på Bulls vis

Detta är en klassisk asiatisk street food rätt, eller kan kanske kallas för en asiatisk pyttipanna. Man kan variera denna rätt, med olika grönsaker eller byta ut kycklingen  [ ... ]

Amirs lax med pak choi och ostronskivling

Det är skördetid både för Pak Choi och ostronskivling. Då gäller det att skapa recept som passar säsongen. Efter lite googlande hittade "Amirs lax med brynt sojasmör och pa [ ... ]

Chili med ostronskivling
Ostronskivling har skördats

Vi köpte ett svamphus så ett tag kunde vi skörda rikliga mängder med ostronskivling i vårt kök. Nu gällde att tänka lite utanför ramarna och skapa nya rätter med mycket o [ ... ]

Sambal Ollek, vår variant av Sambal Oelek
Sambal Ollek, Bullobratts chilipasta

Vi odlar chili, kanske lite väl mycket chili. Och att ha en burk chilipasta, typ Sambal Oelek, i kylen passar bra för vår matlagning. Men vi gör vår variant lite hetare än or [ ... ]

Dragonkyckling

Den här rätten har sitt ursprung i ett recept Bull hittade på köket.se en vardagseftermidddag då han inte visste vad han skulle laga för någon kvällsmat. Vi har i [ ... ]

Rabarberpaj
Glutenfri rabarberpaj

I maj är rabarberna mjäla och fina. Då passar det bra att laga en paj på sina egna rabarber. Nu har vi dessutom fått till en glutenfri pajdeg som både är lättarbetad och ge [ ... ]

Go to top