Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Köttbullar kryddade med paprika, vitlök och persilja som serveras i het tomatsås. Orginalet är en spansk tapasrätt, men hos oss serveras den som en huvudrätt. Ett lite anorlunda och roligare sätt att servera köttbullar på.

Ispanskakottbullaripanna

Recept

Köttbullar

500g blandfärs

1 ägg

4 vitlöksklyftor

2 msk paprika pulver

1 dl vatten

1 näve hackad persilja

Salt och svartpeppar, efter smak

Olivolja för stekning

Tomatsås

2 msk olivolja

3 st vitlöksklyftor, tunt skivade

1 burk tomater, hela eller krossade

2 dl vitt vin

2 st färska chili, skivas i tunna skivor

1 tärning grönsaksbuljong

Timjan, repa några kvistar

Svartpeppar, även här efter smak

Gör så här, på ett ungefär

Köttbullar

Blanda färsens samtliga ingredienser i en bunke.

Rulla smeten till köttbullar.

Stek i olivolja tills de fått fin färg.

Tomatsås

Börja med att fräsa vitlöken i olivoljan utan den får färg i en gryta.

Tillsätt därefter alla övriga ingredienser.

Låt koka sakta i 10 minuter

Lägg köttbullarna i såsen och låt koka i 10 minuter

Smaka av med salt och svartpeppar

Det passar bra att servera rätten med OlleBull potatisar och lite färsk ruccola.

 

spanskakottbullar serverat

 

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Glutenfri pasta smakar förvisso inte lika bra som den som är gjord på durumvete, och vi förespråkar en måttligt kolhydratsnål diet. Men ibland blir man riktigt sugen på denna klassiker som på ren svenska kallas spagetti med köttfärssås. Så här är vår variant, kanske med lite mer sting än vanligt.

Då Bratt inte äter lever är detta en rätt Bull lagar oftast till sig själv då Bratt är bortrest på någon konferens. Rätten är enkel och snabb att tillreda. Receptet är lagom för två personer, så det finns en viss risk att Bull äter för mycket när han lagar den till sig själv. Det smakar nämligen väldigt bra, påstår Bull.

Att själv lägga in gurkan, betyder både godare gurka och bättre hållbarhet. Det här receptet härstammar från samma faster som ligger bakom våra inlagda rödbetor.

En potatissallad som helt ändrat karaktär, och den är lite föränderlig beroende på vad man känner för när man tillagar den. Ursprungligen har salladen innehållit även sockerärtor och inte som nu tomater och champinjoner.  Detta är rätt som hör sommaren till. Passar nämligen väldigt bra till grillat  t.ex. den vitlöksspäckade fläskytterfilén.

Frysta kycklingbröstfileer är visserligen enkla att tillaga, men vill man ha en verkligt läcker kyckling börjar man med en hel färsk kyckling. I detta recept fyller vi kycklingen med bl.a. rökt fläsk och lök. Sedan tillagas den i lergryta. Det krävs lite arbete och gott om tid, men resultatet är svårslaget.

Att koka ihop sin egen tonic till sommarens Gin och Tonics är både snabbt och enkelt gjort. Det blir en tonicsirap som man späder med kolsyrat vatten efter smak och behov.

Go to top