Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Köttbullar kryddade med paprika, vitlök och persilja som serveras i het tomatsås. Orginalet är en spansk tapasrätt, men hos oss serveras den som en huvudrätt. Ett lite anorlunda och roligare sätt att servera köttbullar på.

Ispanskakottbullaripanna

Recept

Köttbullar

500g blandfärs

1 ägg

4 vitlöksklyftor

2 msk paprika pulver

1 dl vatten

1 näve hackad persilja

Salt och svartpeppar, efter smak

Olivolja för stekning

Tomatsås

2 msk olivolja

3 st vitlöksklyftor, tunt skivade

1 burk tomater, hela eller krossade

2 dl vitt vin

2 st färska chili, skivas i tunna skivor

1 tärning grönsaksbuljong

Timjan, repa några kvistar

Svartpeppar, även här efter smak

Gör så här, på ett ungefär

Köttbullar

Blanda färsens samtliga ingredienser i en bunke.

Rulla smeten till köttbullar.

Stek i olivolja tills de fått fin färg.

Tomatsås

Börja med att fräsa vitlöken i olivoljan utan den får färg i en gryta.

Tillsätt därefter alla övriga ingredienser.

Låt koka sakta i 10 minuter

Lägg köttbullarna i såsen och låt koka i 10 minuter

Smaka av med salt och svartpeppar

Det passar bra att servera rätten med OlleBull potatisar och lite färsk ruccola.

 

spanskakottbullar serverat

 

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

En rätt vi fick inspirationen till under en resa till Azorerna, men har sedan utvecklats och modifierats av Bull själv i Sverige. Biffarna marineras ett dygn i rödvin med vitlök och chilipeppar, vilket ger underbart mört och gott kött.

Denna mangochutney tillkom då Bratt tyckte det var för lite mangobitar i den man kunde köpa i affären. Nu slipper hon leta efter de åtråvärda mangobitarna i sina egna burkar. 

På så gott som alla enklare matställen i Tyskland kan man beställa Zigeuner schnitzel. Köttbiten är en vanlig skinkschnitzel, det speciella är just såsen, även kallad "sauce picante". Detta är Bulls personliga tolkning hur denna ska tillagas, de flesta recept föreskriver socker och ättika, men mindre mängd grönsaker. Bull brukar servera oftast såsen till grillad fläskytterfilé och potatiskaka, men det händer att han även gör Zigeuner schnitzel.

En het och mustig variant av Biff Stroganoff. I stället för ris prova att servera med klyftpotatis. Receptet räcker till 3 – 6 personer, beroende på hur hungring man är. Gör gärna dubbel sats, och frys hälften.

Rostbiff är väldigt enkelt att tillaga. Men Bull har förenklat det ytterligare, naturligtvis utan att försämra kvaliten. Man behöver nämligen inte bryna steken innan den sätts in i ugnen. Laga gärna en stor stek. Det som blir över kan med fördel ätas kall med en potatissallad. Eller varför inte som en härlig smörgås.

Detta är en klassisk drink som i sin enkelthet brukar passa fint som fördrink innan kvällsmaten en fredagskväll. Får man sedan som på bilden sitta och avnjuta den på terrasen i kvällsolen en sensommardag, blir det ju ännu bättre.

Go to top