Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Köttbullar kryddade med paprika, vitlök och persilja som serveras i het tomatsås. Orginalet är en spansk tapasrätt, men hos oss serveras den som en huvudrätt. Ett lite anorlunda och roligare sätt att servera köttbullar på.

Ispanskakottbullaripanna

Recept

Köttbullar

500g blandfärs

1 ägg

4 vitlöksklyftor

2 msk paprika pulver

1 dl vatten

1 näve hackad persilja

Salt och svartpeppar, efter smak

Olivolja för stekning

Tomatsås

2 msk olivolja

3 st vitlöksklyftor, tunt skivade

1 burk tomater, hela eller krossade

2 dl vitt vin

2 st färska chili, skivas i tunna skivor

1 tärning grönsaksbuljong

Timjan, repa några kvistar

Svartpeppar, även här efter smak

Gör så här, på ett ungefär

Köttbullar

Blanda färsens samtliga ingredienser i en bunke.

Rulla smeten till köttbullar.

Stek i olivolja tills de fått fin färg.

Tomatsås

Börja med att fräsa vitlöken i olivoljan utan den får färg i en gryta.

Tillsätt därefter alla övriga ingredienser.

Låt koka sakta i 10 minuter

Lägg köttbullarna i såsen och låt koka i 10 minuter

Smaka av med salt och svartpeppar

Det passar bra att servera rätten med OlleBull potatisar och lite färsk ruccola.

 

spanskakottbullar serverat

 

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

En enkel fransk purjo- och potatissoppa som passar utmärkt som förrätt. Serveras rykande het på vintern, och svalkande kall under sommaren. Strö gärna på knaperstekta bacontärningar och hackad gräslök vid servering.

En härligt mustig köttgryta som passar bra under höst och vinter. Köttet kokas i rött vin, företrädesvis en Bourgogne. Helst väljer man samma Bourgogne som måltidsdryck.

För det mesta grillas fläskkarré i skivor vilket fungerar riktigt bra. Utmärkt på t.ex. en campingsemester då det både är snabbt och enkelt. Fungerar även på enkla grillar. I dessa fall köper man kanske till och med köttet färdigmarinerat.

Men i det här receptet tar vi smakupplevelsen till högre höjder. Tricken är att tillaga en hel bit, indirekt grillad i en klotgrill. En god och stark hemgjord marinad. Samt rökspån från körsbärsträd. Tillagningstiden blir förvisso längre, men man blir rikt belönad för att man tar sig denna tid.

En härlig mustig soppa som passar bäst under den kalla årstiden. Serveras het med en klick sval creme fraiche i, och kanske lite bröd till. Vår variant är naturligtvis glutenfri.

Bull tolkar här det kreolska köket på sitt eget sätt. Här är det kyckling som gäller, men det går även att göra varianter med fisk, lamm, eller nöt.  Det blir en het och mustig gryta. För att måltiden ska bli komplett servera jambalayan med en färsch sallad, lite bröd, och ett gott öl. Receptet räcker till minst 3 hungriga personer.

 

En liten sås för oss som gillar vitlök. Den är lätt att röra ihop, är dryg, och god hållbarhet. Passar bra till grillat, eller i en tallrik bouillabaisse, och på julbordet som tillbehör åt patén.

Go to top