Som nybliven växthusägare är vi ju angelägna om att komma igång. Inspirade av skribenter som Lena Israelsson och Sara Bäckmo som menar att det går odla året om, så gör vi våra egna försök. Resultatet är lovande.
Pak Choi har vi kunna skörda i några veckor nu. Dessa förkultiverades inomhus, och planterades ut i växthuset i månadskiftet mars/april.
Pak Choi plantorna är rejält stora.
Nu är inte Pak Choi en tidigare vanlig grönsak i Bullobratts kök. Så nya recept håller på att skapas. Dessa kommer publiceras var efter vi känner oss nöjda med dem.
Men även spenat har vi börja skörda i mitten av april. Spenaten såddes i slutet av februari. Superfärsk spenat är gott, märkbart godare än den vi köper i butik.
Och så klassikern hos alla hemodlare, rädisan. Även denna såddes i slutet av februari. Skördas nui i mitten av april.
Så vi tycker om vårt växthus. Men i köket pågår en annan odling.
Bratt odlar ostronskivling från ett kit köpt från svamphuset. Dags för skörd inom någon dag.
Comments powered by CComment