Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Här flörtar vi åter med det tyska köket, men kryddar surkålen på indonesiskt sätt! Detta är kraftig mat, med lite annorlunda smaker. Detta är en rätt som först väckte vilda protester hos Bratt, men efter smakat Bulls delikata anrättning äter numera Bratt med god aptit. Receptet bör räcka väl till 2-3 personer.

 

 

Recept

Fläsklägg

1,5 kg  rimmat fläsklägg

 ½ hönsbuljongtärning

1 lagerblad

1 klyftad gul lök

7 svartpepparkorn

2 kryddpepparkorn

Surkål

1 liten burk surkål

1 burk vatten

1 hönsbuljongtärning

1 lagerblad

2 milda skivade chilipeppar

4 skivade vitlöksklyftor

1 tsk riven ingefära

Potatismos

4-6 potatisar gärna mjöliga

Vispgrädde

Salt

Svartpeppar

Riven muskotnöt

1 äggula

1 klick smör

Nyklippt persilja

 

Beskrivning

Lägg fläskläggen i en kastrull och täck med vatten. Tillsätt buljongtärning, lagerblad, klyftad lök, svartpeppar och kryddpeppar. Låt sjuda i drygt 3 timmar. 

Häll surkålen i en kastrull, skölj ur burken med vatten och tillsätt detta. Tillsätt buljongtärning, lagerblad, chilipeppar och vitlök. Låt sjuda i 30 min.

Koka potatisen, häll av vattnet. Stöt potatisen och tillsätt grädde till lagom konsistens. Krydda med salt, peppar och muskotnöt. Rör i äggulan på slutet. Strö över persilja.

Servera med god tysk öl, eller kanske ett vitt alsacevin t.ex. en Pinot Blanc. Bull tar gärna en klick dijonsenap till köttet.

Kommentarer   

# Bulls rimmade fläsklägg med surkål och potatismosminecraft 2018-09-07 11:18
I all the time used to read post in news papers but now as I am a user of web
thus from now I am using net for articles or reviews, thanks to web.
Svara

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Kycklingfilén bräseras tillsammans med vitlök och timjan i rödvinsvinäger. Serveras sedan på en bädd av haricot verts. En rätt som passar bra en kväll då inte hungern är allt för stor. 

Varför den kallas fransk kycklingfile? Tja, den måste heta något och smaksättningen är ju helt klart franskinspirerad!

Ett gott kryddsmör som passar väldigt bra till att ersätta citronsskivan med anjovis på wienerschnitzeln. Gott till grillat, både kött och fisk. Vi vispar smöret för att få en luftigare, mjukare konsistens.

Denna rätt är det bara Bratt som lagar. Bull hjälper till med potatisskalning eftersom Bratt är allergisk mot just potatisskalning (detta är kopplat till kärnfrukts- och nötallergi). Moussakan serveras med en sidosallad och rätten räcker för fyra personer.

En av de  första gångerna Bull skulle bjuda Bratt på middag sa han lite skämtsamt att det blir fläsk med löksås. Då Bratt ännu inte hade kläm på Bulls humor, undrade hon stilla vad Bull var för någon konstig prick som serverar fläsk med löksås på en av de första dejterna. 

Nu är fläsket i denna rätt fläskfilé och såsen består av gräddfil, rödlök, rom och persilja. Och Bratt uppskattade maträtten och sedan levde Bull och Bratt lyckliga tillsammans.

En kall sås som vi gärna serverar till varmrökt lax och kokt nypotatis, eller till den grillade fisken. Men den fungerar till mycket mer, en vågad, men lyckad, kombination är att servera såsen till fläskfile och klyftpotatis.

En het Thai inspirerad gryta. Den smakar thailändskt, men rätten är skapad av Bull själv i Sverige. Servera med jasminris och gärna en liten sidosallad. Ett gott öl passar bra till. Receptet räcket till 4 – 8 personer, beroende på hur hungring man är.

Go to top