Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Kakor står inte högt i kurs i vårt kök, men till jul blir Bratt trots detta ofta sugen på lussekatter. Därför har vi utvecklat detta recept på glutenfria sådana. Konsumtionen blir inte så hög, trots att baket har lyckats, det händer att man ser Bratt plocka fram en lussekatt som mellanmål på midsommargolfen!

 Bratts glutenfria lussekatter

 

Recept

50 g jäst

75 g smör

2 dl mjölk

1 msk fiberhusk

1 dl kesella

1 dl socker

1 ägg

0.5 g saffran

1 krm salt

590 g glutenfri mjölmix

Russin till garnering

Ägg för pensling

Beskrivning

Lägg jästen i bunken, häll på salt och socker. Smöret smälts tillsammans med saffran i en kastrull, därefter hälls i mjölken. Låt mjölkblandningen svalna till under 37 grader. Häll mjölkblandningen på jästen och tillsätt fiberhusken, låt svälla i 10 minuter. Tillsätt därefter kesella och ägg, rör om. Arbeta därefter in mjölmixen. Låt degen jäsa 30 min. Arbeta ihop degen och dela den i 20 bitar och forma bitarna till lussekatter. Garnera med russin. Jäs övertäckta på plåt ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 250 grader, ca 5 minuter.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Då Bratt inte äter lever är detta en rätt Bull lagar oftast till sig själv då Bratt är bortrest på någon konferens. Rätten är enkel och snabb att tillreda. Receptet är lagom för två personer, så det finns en viss risk att Bull äter för mycket när han lagar den till sig själv. Det smakar nämligen väldigt bra, påstår Bull.

En rätt som kanske passar bäst en sommardag då hungern inte är så stor. Kycklingfilen smaksätts med chilli och nypressad lime. Smakupplevelsen höjs sedan med smörstekta vitlöksklyftor. Slutligen toppas anrättningen med salamichips och hyvlad parmesan.

Enkelt och gott sätt att tillaga potatisen. Bakas i halvor i ugn och kryddas med timjan. Klart på en halvtimme.

Ännu en fläskfilé som Bratt kan bjuda Bull på då han är sen hem från jobbet. Denna fläskfilé serveras med klyftpotatis och en sidosallad. Räcker till två personer.

 

Tonfisk med sås av tomater, basilika, vitlök och vitt vin är en italiensk festmåltid. När Lidl hade djupfrysta tonfiskkotletter var denna rätt populär hos Bull och Bratt, då var den dessutom prisvärt. Servera gärna med lantbröd, kokt potatis, och flingsalt

 

Fläskytterfilen grillas hel, på sommaren på terassen, och på vintern i ugnen. Bull späckar den med vitlök, och har örtkryddor i marinaden. Detta  ger en fin smak åt köttet. Servera gärna med zigeuner sås och potatiskaka. Välj gärna en liten fläskytterfile i butiken, dessa brukar smaka bäst.

Go to top