Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Fläskytterfilen grillas hel, på sommaren på terassen, och på vintern i ugnen. Bull späckar den med vitlök, och har örtkryddor i marinaden. Detta  ger en fin smak åt köttet. Servera gärna med zigeuner sås och potatiskaka. Välj gärna en liten fläskytterfile i butiken, dessa brukar smaka bäst.

Recept (ca 3 pers)

Grillmarinad

2 msk olivolja

2 msk kinesisk soja

1 tsk salt

Nymalen svartpeppar

1/2 tsk torkad oregano

1/2 tsk torka salvia

1/2 tsk torka timjan

1/2 tsk paprika pulver

 

2 skivade vitlöksklyftor ( dela klyftan i 3 skivor)

1 fläskytterfile på 600 - 700 gram

 

Beskrivning.

Rör ihop marinaden. Skär inte bort fettranden på köttet. Gör små snitt med en liten vass kniv i köttet och tryck in vitlöksskivorna i snitten. Pensla köttet med marinaden, rikligt!

Sätt i en kötttermometer. Den ska mäta temperaturen i mitten av köttet.

Om det är vinter gör så här:

Sätt ugnen på grillläge 300 grader C. När ugnen är varm sätt in köttet, med fettranden uppåt. Efter 5 minuter ställ om ugnen till varmluftsläge och 180 grader.  Köttet är färdigt när termometern visar 70 grader.

Om det är sommar:

Använd en klotgrill, och grilla med grillkol. När grillen är klar, lägg på köttet. Grilla under lock, med öppna spjäll. Vänd köttet några gånger, så det får en jämn grillyta. Köttet är färdigt när termometern visar 70 grader.

Låt köttet vila några minuter, innan det skärs upp. På bilden nedan är den serverad med zigeuner sås och potatiskaka.

Lägg till kommentar

Lämna gärna en kommentar. Vi uppskattar feedback!

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Se även våra recept på:

Bull tolkar här det kreolska köket på sitt eget sätt. Här är det kyckling som gäller, men det går även att göra varianter med fisk, lamm, eller nöt.  Det blir en het och mustig gryta. För att måltiden ska bli komplett servera jambalayan med en färsch sallad, lite bröd, och ett gott öl. Receptet räcker till minst 3 hungriga personer.

 

Då Bratt inte äter lever är detta en rätt Bull lagar oftast till sig själv då Bratt är bortrest på någon konferens. Rätten är enkel och snabb att tillreda. Receptet är lagom för två personer, så det finns en viss risk att Bull äter för mycket när han lagar den till sig själv. Det smakar nämligen väldigt bra, påstår Bull.

En stek som enligt Bull serveras varje påsk i det lilla vita huset på Hörbyvägen. Då Bratt vägrar äta lamm, är vår påskstek tillagad på nötkött. Det är en grytstek som tillagas i römertopfgrytan. Serveras med kokt potatis, brysselkål och gelé.  Receptet bör räcka väl till 4 personer.

 

Receptet bygger på ett semesterminne från Teneriffa. När vi promenerade hem från golfbanan efter dagens golfspel stannade vi till vid en liten restaurang, eller snarare en liten bar. Där satt vi och njöt i eftermiddagsolen, drack kall öl och åt deras underbara gambas.

En enkel sås som passar fint till grillat kött eller ett grillspett. Även lämplig på en buffé.

 

En rätt som kanske passar bäst en sommardag då hungern inte är så stor. Kycklingfilen smaksätts med chilli och nypressad lime. Smakupplevelsen höjs sedan med smörstekta vitlöksklyftor. Slutligen toppas anrättningen med salamichips och hyvlad parmesan.

Go to top