Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Glutenfri pasta smakar förvisso inte lika bra som den som är gjord på durumvete, och vi förespråkar en måttligt kolhydratsnål diet. Men ibland blir man riktigt sugen på denna klassiker som på ren svenska kallas spagetti med köttfärssås. Så här är vår variant, kanske med lite mer sting än vanligt.

Serverat! Strö nu rejält med nyriven parmesan på!

Recept för såsen

Passar bra att frysa in, så gör en rejäl sats.

De flesta ingredienserna till såsen. Vinet är till kocken!

1 kg oxfärs

3 burkar tomater

5 gula lökar

8 vitlöksklyftor

1 grön paprika

1 röd chili

1 oxbuljongtärning

vatten

Svartpeppar, eventuellt salt

Oregano, 1 msk torkad

Olivolja för stekning

Gör så här

Skala och hacka löken ganska grovt. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Skiva chilin i tunna skivor. Tärna paprikan i centimeter stora bitar.

Löken hackad

Chili och vitlök skivad

Häll en skvätt olivolja i en rejäl stekgryta. Börja med att fräsa löken tills den blir mjuk, men utan att den tar färg. Häll därefter i resten av grönsakerna och låt dessa fräsa ett tag under omröring.

Tillsätt där efter köttfärsen. Höj värmen en aning. Bryn färsen under omröring, så den blir riktigt finfördelad. Peppra

Lök och grönskaer fräses.

Färsen bryns.

Häll därefter tomater, späd med vatten. Tillsätt buljongtärningen och oreganon. Snåla inte med denna krydda.

Låt koka ihop. Bör kokas i 20 minuter. Eventuellt red av med lite Maizena.

Sätt på vatten för pastan. Bull vill ha riktig pasta, så vi har 2 grytor för pastan. Kok pastan enligt anvisningarna. Bratt vill ha en matsked olja i vattnent för den glutenfria pastan. Under tiden riv parmesanen. När pastan är färdigkokt, häll av vattnet i durkslag. Blanka sedan pastan med en rejäl klick smör, krydda med svartpeppar och salt. Strö lite persilja över.

Ett naturligt glutenfritt och kolhydratsnålt alternativa till pastan är vitkål.

... och Bulls pastaval, på durum

Glutenfri pasta som Bratt tycker om

Glöm inte att riva parmesan!

 

 

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Bull tolkar här det kreolska köket på sitt eget sätt. Här är det kyckling som gäller, men det går även att göra varianter med fisk, lamm, eller nöt.  Det blir en het och mustig gryta. För att måltiden ska bli komplett servera jambalayan med en färsch sallad, lite bröd, och ett gott öl. Receptet räcker till minst 3 hungriga personer.

 

Detta är en av favoriträtterna hos Bull och Bratt. Gott, och med ganska kort tillagningstid. Det gäller bara att man har plockat tillräckligt med trattkantareller under hösten. Det är även en bra bjudrätt, då det är enkelt att tillaga flera portionsbitar samtidigt.

En av de  första gångerna Bull skulle bjuda Bratt på middag sa han lite skämtsamt att det blir fläsk med löksås. Då Bratt ännu inte hade kläm på Bulls humor, undrade hon stilla vad Bull var för någon konstig prick som serverar fläsk med löksås på en av de första dejterna. 

Nu är fläsket i denna rätt fläskfilé och såsen består av gräddfil, rödlök, rom och persilja. Och Bratt uppskattade maträtten och sedan levde Bull och Bratt lyckliga tillsammans.

En god rödvinssås som är både enkel att laga, och glutenfri. Superb till entrecote och tournedos. Receptet räcker till 2 – 4 personer. 

Köttbullar kryddade med paprika, vitlök och persilja som serveras i het tomatsås. Orginalet är en spansk tapasrätt, men hos oss serveras den som en huvudrätt. Ett lite anorlunda och roligare sätt att servera köttbullar på.

Vi smaksätter vår coleslaw med pepparot, svartpeppar och en aning salt. Det blir en frisk kålsallad som passar bra till grillade revben, eller en hamburgare.

Go to top