Tonfisk med sås av tomater, basilika, vitlök och vitt vin är en italiensk festmåltid. När Lidl har djupfrysta tonfiskkotletter är denna rätt populär hos Bull och Bratt, då den är dessutom prisvärd.
Men när Bull får tag på fin, färsk tonfisk på sommaren. Då vill han inte göra någon gryta, utan istället halstra kotletterna snabbt på en glödhet grill. Se som exempel vårt recept på Sallad Nicoise.
Recept
Mängden är beräknad för 2 personer
- 2 skivor tonfisk (ca 300 gr). Vilket motsvarar en paket av Lidl frysta tonfisk.
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor, skivade
- 1dl gröna oliver, hackade, på gränsen till skivade
- Ca 1/2 röd spetspaprika
- 1 liten röd chili
- 1 näve färsk basilika. Har man ingen färsk så får man ersätta med fryst eller torkad.
- 2 msk olivolja
- 2 dl vitt vin
- 2 msk kapris
- 2 normalstora tomater eller gärna 8 körsbärstomater Färska är bäst men det fungerar även med frysta eller konserverade.
- Salt och peppar
Gör så här på ett ungefär
Dela tomaterna om de är små, tärna dem om de är lite större. Hacka löken grovt. Skala och skiva vitlöken. Skiva paprika och chili, ta bort kärnorna på båda. Hacka kapris, och oliver. Repa basilikan.
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja i en traktörpanna. Tillsätt tomater, paprika och kryddor forsätt att fräsa en stund till.. Häll på vinet och koka någon minut. I med oliver, kapris och basilika. Salta och peppra tonfiskskivorna. Lägg sedan ner dem i såsen. Sjud under lock i ca 5 minuter.
Garnera gärna med färska örtkryddor, basilika och persilja passar bra. Servera gärna med kokt potatis.
Ät och njut.
Comments powered by CComment