Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En enkel skinkstek med dofter från Provencale. Receptet räcker gott och väl till två hungriga, och det blir över till en frittata "Bella Lotta"  senare i veckan. 

Här flörtar vi åter med det tyska köket, men kryddar surkålen på indonesiskt sätt! Detta är kraftig mat, med lite annorlunda smaker. Detta är en rätt som först väckte vilda protester hos Bratt, men efter smakat Bulls delikata anrättning äter numera Bratt med god aptit. Receptet bör räcka väl till 2-3 personer.

 

Bull undrar i bland om Bratt kan laga något annat än fyllda fläskfiléer. Här är ännu en av Bratts variant på detta tema. Denna fläskfilé serveras med klyftpotatis och en sidosallad. Räcker till två personer.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Pommes frites kan vara härliga, frasiga och läckra. Helt enkelt underbart goda. Eller kan det vara en mjuk, blöt och oljig historia som inte är särkilt aptitlig. Hemligheten med att lyckas med friterad potatis, är som alltid att börja med att välja bra råvaror. Därefter kör man med en liten 3-stegs raket, förkokning,  en första fritering på 170 grader, och slutligen en sista fritering på 190 grader. Efter en tids exprimenterande i köket har kommit fram till denna metod.

En het Thai inspirerad gryta. Den smakar thailändskt, men rätten är skapad av Bull själv i Sverige. Servera med jasminris och gärna en liten sidosallad. Ett gott öl passar bra till. Receptet räcket till 4 – 8 personer, beroende på hur hungring man är.

Detta är en av favoriträtterna hos Bull och Bratt. Gott, och med ganska kort tillagningstid. Det gäller bara att man har plockat tillräckligt med trattkantareller under hösten. Det är även en bra bjudrätt, då det är enkelt att tillaga flera portionsbitar samtidigt.

Bull börjar med att fräsa ihop hackad gul lök, skivad vitlök och tärnad bacon. Därefter lägger han frysta haricot verts i fräset. Första gången Bull träffade på ett liknande sätt att tillreda bönor var i Spanien på sent 80-tal. Nu, drygt 20 år senare, är förmodligen Bulls variant ganska olik den spanska förlagan.

Det finns vissa saker som Bratt ibland saknar från den tiden innan hon blev glutenintolerant och det är bland annat pizza. Bull har efter många försök utarbetat en glutenfri pizza deg som håller måttet, till och med kanterna som Bratt älskar blir bra. Det brukar bli lite skilda åsikter när fyllningen ska läggas på pizzan. Bull vill ha en balans på pizzan, inte för mycket och inte för lite. Bratt däremot vill ha mycket av allt och helst jätte mycket majskorn och bacon, detta har någon gång slutat med att Bull kallar Bratts pizza för en ”pluffs”.

Torsk är som bäst under vintern, speciellt om när man får tag på Skrei torsken. Skrei fiskas bara mellan januari och april. Här låter vi råvaran tala för sig själv. Torsken sjuds försiktigt i saltat vatten och serveras med kokt potatis, kokt purjolök,  skirat smör och nyriven pepparrot. Suveränt gott i sin enkelhet.

Go to top