Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Även vi har börjat brygga vår egen öl! Vi kommer efter hand presentera här vad vi kommit fram till, hur vi gör, och lite senare även några recept.

Men det tar längre tid att utveckla sina recept på öl än på mat. Ölbryggning med lagring är nämligen en proccess som tar 4 - 12 veckor.

Nu i vinter när vi har en temperatur i matkällaren som passar för jäsning av lageröl, så försöker vi ta fram en lageröl av typen nordtysk pils. Detta då Bull är väldigt förtjust i denna öltyp. Vårt öl har fått namnet "Ostsee pils", och inspirationen kommer från Jever Pils, Störtbecker Pils och lokala öl från Rugen.

Vi arbetar även på att ta fram en "Olsch". Detta är en ale insprirerad av Kölsch. Första försöket blev bra, och vi kommer fortsätta när temperaturen i källaren inte längre medger jäsning av lager. 

Då tycker vi att det ska du absolut pröva på. Det är en riktigt rolig hobby.

Lite bilder från en bryggning. Denna dagen bryggdes en bock. Vi kör fortfarande med en ganska enkel setup, MLT och Patinagryta, kyler med spiral.

Förra årets äpplen plockades för tidigt, i mitten av oktober, och därför blev det för mycket syra i cidern. Därför väntade vi i år med skörden en bit in i november.

Alltså i SM för hembryggt öl. Dock bara i dommartävlingen. Vi ställer upp med två öl,  en tjekisk pilsner och en American Pale Ale (APA).

beer 2 sm

Här upptappade och märkta. Klara att lämna in. Tävlingen äger rum den 25:e mars, men ölen ska var inlämmnade den 3:e.

Vi tyckte det kunde vara kul om vi kunde ha egenodlad humle i vår öl. Så i fjor planterade vi 6 st humleplantor. Humlesorten blev Hallertuer Tradition, en härdig humlesort som passar väl till en av våra favoritöltyper, som är nordtysk pilsner.

lieberlottschen

Detta är vår öl av typen Muncher Helles. Stiltypisk och försvinnade god! Men Bull saknar lite den humlebeska man hittar i en nordtysk pils, men den ska ju inte finnas i en Helles.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Vårt fröknäcke är glutenfritt, kolhydratsnålt, lättlagat, har bra hållbarhet, och är dessutom riktigt gott. Det kan knappast bli bättre! Passar utmärkt till en ostbricka. Det finns många varianter på detta bröd, men så här gör vi.

Helstekt oxfilé på en bädd av rucola, kryddsmör ”Café de Paris”, och brynta färska champinjoner bildar stommen i denna rätt. Tillbehören är klyftpotatis och ugnsbakade grönsaker, tomat, majskolv, och gärna spetsig vit paprika. Kanske en ungsbakad rödlök. Recept för två hungriga, där en av de två hungriga just erövrat den gröna nyckeln efter en tuff golfmatch.

Den här såsen serverar Bull ofta till den ugnsbakade laxen. Såsen påminner om en hollandaise, men inte riktigt. Den är enkel och snabb att tillaga. Dessutom uppfyller den kriteriet att "en bra sås reder sig själv".

 

En pyttipanna kan vara riktigt god, men ofta är det en ganska trist anrättning. Hemligheten är här, som i all matlagning, det ska vara bra råvaror. Vi har dessutom piffat upp vår pytt med morot, gröna ärtor, chilli och vitlök. Vi skär även ingredienserna lite grövre än normalt, smaken kommer fram lite bättre då. 

En rejäl lyxig och mättande sallad med rökt ål som passar utmärkt som en lunch rätt. Rökt ål är en passion hos Bull som han inte delar med Bratt

Enkelt sätt att göra tre olika sillinläggningar, först gör man en grund-inläggning. Därefter delar man upp sillen i tre delar. Receptet räcket till ett julbord för 8 – 12 personer.

Go to top