Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Helstekt oxfilé på en bädd av rucola, kryddsmör ”Café de Paris”, och brynta färska champinjoner bildar stommen i denna rätt. Tillbehören är klyftpotatis och ugnsbakade grönsaker, tomat, majskolv, och gärna spetsig vit paprika. Kanske en ungsbakad rödlök. Recept för två hungriga, där en av de två hungriga just erövrat den gröna nyckeln efter en tuff golfmatch.

En stek som enligt Bull serveras varje påsk i det lilla vita huset på Hörbyvägen. Då Bratt vägrar äta lamm, är vår påskstek tillagad på nötkött. Det är en grytstek som tillagas i römertopfgrytan. Serveras med kokt potatis, brysselkål och gelé.  Receptet bör räcka väl till 4 personer.

 

Bratt är mycket förtjust i kålpudding, men tycker ofta att det tar för lång tid om man måste steka kålen innan tillagning plus att det luktar för mycket i köket. Därför har Bratt rationaliserat rätten en aning.  

En rätt som aldrig är fel. Bull och Bratt startade med 250 g burgare, men insåg att detta kanske var lite mycket tillsammans med alla tillbehören. Viktigt är dock att burgarna görs på oxfärs av hög kvalité. Inspirationen till denna tallrik kommer från Palle på Bosjöklosters golfrestaurang (som numera är verksam på Kävlinge golfrestaurang) och Glorias i Lund. Vi tillagar burgarrna glutenfria, och ofta enligt LCHF. Därför är brödet borta, och potatisen ersätts ofta med blomkål som rostas i ugnen.

 

Bull och Bratt befinner sig på semester på golfresorten Mar Menor i södra Spanien. De bor in en lägenhet med ett ganska enkelt kök, begränsad köksutrustning, och har bara ett litet sortiment i speceriskåpen. Men så blir de sugna på en mustig gryta. Då skapar Bull köttgrytan MarMenor, enkel men riktigt god.

I bland blir det över av skinksteken eller någon annan stek och då används denna till en härlig frittata på restaurangen Bella Lotta. Denna rätt räcker till två medelmåttligt hungriga golfare som ätit innan på dagen.

 

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Vår variant  av det klassiska smöret eller såsen, det finns olika åsikter hurvida orginalet är ett smör eller en sås. Vi gör det lite förenklat med färre ingredienser och som ett kryddsmör. Helt underbart gott till grillat kött. 

Detta är väl ett av de mest klassiska smören, som passar väldigt bra till grillat nötkött. Bulls variant innehåller även lite pressad lime.

En sås som passar bra till torsk, lax och annan fisk. Såsen smaksätts bl.a. med brynt smör och får sin fina, mjuka konsistens genom att man rör ned vispad grädde strax innan servering.

En rejäl lyxig och mättande sallad med rökt ål som passar utmärkt som en lunch rätt. Rökt ål är en passion hos Bull som han inte delar med Bratt

Denna rätt lagas av Bratt till en något trött IT-konsult (Bull) och som konsulten verkligen uppskattar efter att ha stångats med diverse datasystem.

Bull vet vad som väntar när han meddelar att han är sen från jobbet och inte hinner laga mat. Bratt har då ännu en fläskfilé att bjuda på. Denna fläskfilé serveras med klyftpotatis och en sidosallad. Räcker till två personer.

 

Go to top